Kuchnia bez glutenu

Ostatnio społeczeństwo coraz częściej choruje. Cierpimy na różne dolegliwości. Choruje nasze ciało, ale choruje również nasza dusza. Coraz więcej ludzi cierpi na różnego rodzaju alergie i nietolerancje pokarmowe. Najczęściej nie tolerujemy glutenu i nabiału. Gluten to białko, którego nie toleruje mnóstwo ludzi. Wtedy konieczna jest dieta bezglutenowa. Nie możemy jeść chleba i makaronu pszennego. Dozwolony jest za to makaron ryżowy i kukurydziany. Z nich również da się przyrządzić pyszne bezglutenowe dania.

Kuchnia bez glutenu to duże wyzwanie dla każdej pani domu, ponieważ trzeba uważać na wszystkie dodatki, sosy i inne elementy naszych potraw. Można odnieść wrażenie, że gluten czai się wszędzie. Ale jest na sposób. Jedząc same owoce, warzywa i dania nieprzetworzone, nie ma szans natknąć się na gluten. Unikajmy gotowych potraw, nie kupujmy w sklepach gotowych słoików z obiadami. Przyrządzajmy wszystko od podstaw, a dieta bez glutenu nie będzie dla nas żadnym problemem. Wyjdzie nam to na zdrowie.

Dołącz do naszego zespołu

Wyślij zgłoszenie